Plasmatechnologie voor hangende oogleden – Huidgelicht

05 september 2019

Last van overhangende oogleden, rimpels op je bovenlip of een slappe huid? Plasmatechnologie is een veilige manier om je huid op een niet-chirurgische manier te verbeteren. Wij leggen uit hoe de technologie werkt en wat dat voor jou kan betekenen.

De ion-plasmabehandeling werkt op basis van plasma, ‘verdampt’ je bovenste huidlaag en heeft nadien een krimpend effect. Op die manier verdwijnt overtollige huid zonder dat je erin moet snijden. De technologie is met uitstek geschikt om de omgeving rond je ogen aan te pakken.

De behandeling zelf

Je huid wordt eerst gereinigd, waarna we een verdovende crème aanbrengen. Een behandeling met plasma is niet volledig pijnvrij, maar wel perfect draaglijk. Nadat de crème is ingetrokken, starten we de behandeling met het innovatieve apparaat uitgerust met de technologie. Afhankelijk van de toestand van je huid, en het type en omvang van je probleem, duurt de behandeling tussen een half uur en één uur.

Na de behandeling kan je meteen naar huis. Je huid kan de eerste twee dagen wat gezwollen zijn, maar dat trekt vanzelf weg. Indien er kleine korstjes verschijnen, verdwijnen die binnen een week. De eerste week na de behandeling mijd je de zon en gebruik je zeker geen make-up. Na twee weken zijn de effecten mooi zichtbaar, maar zij zullen nog blijven verbeteren.

Hoe vaak behandelen?

Bij de huidanalyse, de eerste stap in onze huidverbeteringsproces, bekijken we of je huid één of twee plasmabehandelingen nodig heeft. Na de eerste behandeling herbekijken we of de tweede sessie nodig is. Tussen de eerste en tweede behandeling zit een tijdspanne van drie maanden. De resultaten van de ion-plasmabehandeling blijven ongeveer twee à drie jaren zichtbaar.

Geen plastische chirurgie bij hangende oogleden

Een behandeling met de ion-plasmatechnologie is het perfecte alternatief voor wie een chirurgische ooglidcorrectie wil uitstellen. Wie al een chirurgische correctie liet uitvoeren en hangende oogleden opnieuw wil verbeteren, kan dat ook perfect met plasma. Voor we effectief starten met plasma, bekijken we tijdens een persoonlijk gesprek wat de beste oplossing is voor jouw huidwensen of -problemen.

Wil je jouw hangende oogleden of andere kwaaltjes onder handen laten nemen en je huid verbeteren? Onze gespecialiseerde skin coaches helpen je graag verder. Contacteer ons voor meer informatie of leg meteen een afspraak vast voor een huidanalyse, het startpunt van elke behandeling.

© Mar Le Beau 2020